Mrkvový dort
Ingredience:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 hrnky cukru (dávám 1,5)
- 1 lžička prášku do pečení
- 1 lžička sody
- 1 lžička mleté skořice
- 1 hrnek oleje
- 3 hrnky nastrouhané karotky
- 1 hrnek nastrouhaných vlašských ořechů
- 4 vejce
- na krém
- 2 plnotučné tvarohy
- 1 pomazánkové máslo
- 2 vanilkové cukry
- šťáva z citronu
- (2 lžíce másla, cukr na dochucení)
Postup:
- Mrkev nastouháme najemno. Vyšleháme bílky na sníh. V míse promícháme suché ingredience a pak přidáme žloutky, olej a mrkev. Nakonec zlehka přimícháme sníh.
- Těsto vylijeme (bude opravdu husté, tak to moc nejde) do vymazané dortové formy a pečeme na 180 °C. Doba pečení v původním receptu je hodina, ale je to určitě déle.
- Během pečení si už můžeme připravit krém. Smícháme všechny ingredience.
- Po dopečení dortu postupně vyndaváme ven. Až bude vychladlý, tak ho rozkrojíme a promažeme. Krému je dost i na pomazání stran a nahoře.
Poznámky: Poprvé jsme dort pekli cca hodinku jako v receptu a i podle špejlového testu byl hotový, což se pak ukázalo, že není úplně pravda a museli jsme ho tam ještě na chvíli vrátit a i tak tam měl být déle. Ponaučení pro příště, ale chuťově je super.
Komentáře
Okomentovat